✓ Veilig betalen ✓Gratis verzending vanaf een besteding van €50,- binnen Nederland

Handige maattabellen!

Handige maattabellen!

Wat zijn de maten voor sieraden? + handige matentabel!

Wil jij sieraden maken voor iemand anders maar je hebt geen idee welke maat je het beste kunt aanhouden? Dan heeft By Christa de perfecte oplossing voor jou. By Christa heeft namelijk een super handige matentabel voor je gemaakt. Niet alleen voor de maten van vrouwen, maar ook voor kinderen en mannen!

Een armband of ketting op maat maken is nu heel eenvoudig en kun je gerust verder met het uitzoeken van leuke kralen in plaats van prutsen met de verschillende maten

Let wel op, dit zijn richtlijnen voor maten. De maat hangt natuurlijk ook af van de bouw van de persoon

Welke maat heb je nodig voor baby en kinderarmbanden?

Voor baby’s en kinderen zijn dit de meest voorkomende maten. De maten kunnen per leeftijd verschillen.

Omdat kinderen vrij snel groeien kun je ervoor kiezen om een verlengketting aan je armband toe te voegen als je een armbandje hebt gemaakt van nylondraad en afwerkt met een karabijn sluiting. Heb je een armbandje van elastiek gemaakt? Dan gaat deze een stuk langer mee! Maak je elastieken armbandjes voor erg jonge kinderen? Dan kun je het elastiek ook dubbel rijgen, hier wordt het armbandje een stuk steviger van. Kleine kinderen willen namelijk nog wel eens aan de armbandjes gaan trekken.

Welke maat heb je nodig voor een dames armband?

Dames armbanden op maat maken is niet meer moeilijk met deze tabel. Wanneer je bijvoorbeeld sieraden wilt verkopen kun je ervoor kiezen om dit te maken in alle maten, maar je kunt ook de optie geven om sieraden op maat te maken en een vergelijkbare tabel in je webshop te plaatsen. Op deze manier hoef je niet alle armbandjes eerst op maat te maken voordat je het kunt plaatsen in je shop.

Sta je op markten? Neem dan vooral een tangetje mee en wat basis materiaal om een armbandje te verstellen, zo is je kopende klant nóg blijer verrast door je goede service wanneer deze nét niet past maar door het verstellen wel.

Welke maat heb je nodig voor een heren armband?

Voor mannen armbanden kun je de volgende maten aanhouden.

 

Hoe meet je de lengte voor een armband?

Wil je een armband maken voor jezelf? Of voor een vriendin? Daar heeft By Christa  ook een handige tabel voor. Het verschilt natuurlijk per persoon wat je fijn vindt hoe je een armband draagt, strak, normaal of liever los?

Het meten van de juiste lengte voor een armband is heel eenvoudig. Je meet daarvoor de omtrek van je pols. Dit kun je het beste doen met een flexibel meetlint.

Hoeveel kralen heb je nodig om een armband te maken?

Ik krijg regelmatig  de vraag hoe je het aantal kralen kunt berekenen die je nodig hebt voor een armbandje.
Dit kan eenvoudig door een aantal stappen te volgen:

  1. Meet de polsomtrek met een meetlint. Mijn polsomtrek is 16,5cm oftewel 165mm
  2. Welke maat kraal wil  je gebruiken je voor het armbandje? Ik neem de 6mm kralen!
  3. Nu is het de polsomtrek in mm delen door de maat van de kraal 6mm: 165/6=27,5 = 28 kralen

Oudere posts
Nieuwe posts

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voor deze worden gepubliceerd

Sluit

Wij hebben VERLOF! Maar de Webshop blijft open!

De winkel is vanaf 25 oktober weer geopend. Webshop bestellingen worden gewoon verstuurd! Door het verlof kan het 1-4 werkdagen duren🫶 Excuses voor het ongemak!

WIJ HEBBEN VERLOF | Webshop blijft open!

Vanwege verlof is de winkel gesloten. We staan vanaf 25 oktober weer voor je klaar!

Webshop bestellingen worden gewoon verstuurd. Hierdoor word je bestelling binnen 1-4 werkdagen verstuurd! Houd hier rekening mee!!


Zoek

Plaats in winkelwagen